LLOM AMB SALSA DE CREMA DE LLET

Ingredients per 4 persones

- 1 llom de porc sencer d'1 Kg més o menys
- 1 tetrabric de 200 mL de crema de llet
- herbes: farigola, romaní, etc.
- oli, sal i pebre
- guarnició: arròs, patates o espàrrecs, etc.

Elaboració

- Posar oli en una safata i el tros de llom salpebrat.
- Afegir les herbes i posar-ho al forn a 180ºC durant uns 45 minuts.
- Quan ho traiem, emboliquem el llom amb paper de plata perquè s'acabi de fer per dins.
- Esperem que es refredi i ja podem tallar els filets de llom més aviat primets (amb un tallador d'embotits va perfecte). La carn de dins ha de quedar una mica rosadeta (si està massa feta quedarà eixuta).
- Per fer la salsa, en un cassó posem una mica de mantega, la crema de llet i tot el suc que ha deixat anar la carn. Deixem reduir la salsa fins que quedi més i menys espessa (15-25 minuts?). Just abans de treure-la del foc hi afegim un rajolí de llet, per evitar que la salsa s'espesseixi al refredar-se.

Comentaris

- En cada plat posem 2 o 3 talls de llom junt amb un cassonet d'arròs, mitja patata cuita el forn o un parell d'espàrrecs a la planxa. Tirem 2 o 3 cullerades de salsa per sobre.
- Aquesta carn es pot menjar tèbia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada