COSTELLES DE PORC AL FORN

Ingredients

- costelles de porc individuals i obertes o bé un tros de costellam, o bé xurrasco
- 2 tomàquets
- 2 cebes
- 2 patates
- herbes: farigola, romaní, etc.
- pebre vermell
- oli, sal i pebre
- mantega
- 1 all
- julivert
- 1 grapat d'ametlles

Elaboració

- Posar una mica d'oli en una safata al forn i posa-hi les patates tallades a rodanxetes fines, les cebes tallades en juliana, els tomàquets tallats "a grillons" i les costelles salpebrades.
- Afegir les herbes, el pebre vermell i la mantega i posa-ho al forn a 180 ºC perquè es vagi fent a poc a poc. S'ha d'anar remullant amb l'oli.
- Quan porti 1 hora, afegir per sobre una picada amb all, julivert i ametlles. Si es fa el tros de costellam sencer, abans d'afegir la picada, es pot tallar un tros de la carn que hi ha entre costella i costella perquè s'acabi de coure millor.
- Tenir-ho al forn 15 o 20 minuts més.

Comentaris

- Modificant els temps de cocció també es pot fer amb costelles de vedella (churrasco), pollastre, llom de porc, llom de vedella (vigilar la cocció perquè pot quedar una mica eixuts), etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada