MANDONGUILLES

Ingredients per 8 persones
- 1 Kg de carn picada de vedella i de porc
- 2 cebes
- 2 alls
- 2 pastanagues
- 2 tomàquets
- pa ratllat
- 2 ous
- sal
- pebre
- farigola
- 1 got de vi blanc
- julivert
- grapat d'ametlles torrades
- farina

Elaboració

a) Mandonguilles
- Barrejar en 1 bol: 2 ous batuts, 1 Kg de carn picada, pa ratllat, 1 ceba picada molt petita, sal, pebre i farigola.
- Barrejar fins que quedi una massa homogènia i gustosa (com que s'ha de posar bastanta sal, és millor anar-la posant a poc a poc i anar tastant).
- Formar les mandonguilles amb les mans o amb una ouera de plàstic.
- Per formar-les amb la ouera fer el següent: a cada forat posar una mica de farina i després una cullerada de la massa de les mandonguilles. Tapar la ouera i remenar enèrgicament dalt/baix i esquerra/dreta. Obrir la ouera i treure les mandonguilles amb cura. Anar fent fins tenir-les totes fetes.
- Enfarinar-les i fregir-les amb l'oli bastant fort perquè quedin dauradetes per fora i toves per dins. Reservar-les.
- En lloc de fregir-les es poden fer al forn de la següent manera: obrir el forn dalt i baix a 180ºC. Col·locar totes les mandonguilles en una safata i posar un raig d'oli per sobre. Posar-les al forn a mitja alçada durant 15 min, girar-les i deixar-les 10 minuts més fins que quedin totes daurades.

b) Sofregit
- Afluixar el foc, i en el mateix oli fregir la ceba tallada petita i 1 all picat.
- Quan la ceba sigui cuita, afegir les pastanagues.
- Quan la pastanaga sigui cuita, afegir els tomàquets tallats petits.
- Quan el tomàquet sigui cuit, afegir el got de vi i esperar 5 minuts a que es redueixi.

c)  Xup-xup
- Afegir les mandonguilles al sofregit, aigua fins que les cobreixi i una picada d'1 all, julivert i ametlla. Quan l'aigua estigui calenta, posar 1 cullerada de farina i desfer-la bé per espessir la salsa.
- Deixar 10 minuts a foc fluix.


Versió robot:
https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-carnes-y-aves/albondigas-salsa-vino-tinto-thermomix-receta-para-mojar-pan-no-parar 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada