LLENTIES ESTOFADES AMB VERDURES

Ingredients per 4 persones

- 250 g de llenties crues
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 branca d'api
- 2 patates
- 1 pebrot verd (opcional)
- 2 tomàquets (opcional)
- 1 fulla de llorer
- 2 alls
- 1 cullerada de pebre vermell
- 1,5 L d'aigua
- oli d'oliva
- sal
- 1 raig de vinagre

Elaboració

- Rentar les llenties en un colador sota l'aigua i deixar-les en remull mentre es fa el sofregit.
- Tallar les verdures ben petites: la ceba, el porro, la pastanaga, l'api i el pebrot..
- En una olla grossa amb un raig d'oli sofregir durant 5 minuts les verdures.
- Picar el tomàquet, afegir-lo a la olla i coure'l durant 3 minuts més.
- Posar les llenties escorregudes, el llorer i les patates tallades a trossos petits. Remenar una mica perquè es barregi tot i afegir l'aigua freda.
- Un cop arrenqui el bull, abaixar el foc i tapar la olla perquè bulli a poc a poc durant uns 45 minuts. És important que bullin a poc a poc perquè no es desfacin i la pell no es desprengui.
- Quan estan gairebé fetes, en una paella amb un raig d'oli fregir els 2 alls tallats a làmines i un cop fora del foc, posar el pebre vermell i barrejar bé.
- Incorporar-ho a les llenties junt amb la sal i coure-ho tot junt durant 5 minuts.
- Per evitar que s'oxidin, un cop s'ha apagat el foc afegir un raig de vinagre i remenar.

Es pot posar xoriç i/o cansalada viada tallat a rodanxes un cop està fet el sofregit i abans de posar les llenties.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada