ALLS CONFITATS

Ingredients

- 1 cabeça d'alls
- 200 mL d'oli d'oliva

Elaboració

- Desfer el alls del cap. S'han d'utilitzar alls grossos i que no estiguin secs.

Al forn:
- Posar els alls en una safata petita i cobrir-los amb l'oli.
- Posar-los al forn a 150 ºC durant 1 hora.
- Deixar-los refredar i pelar-los. Quedaran molt tous, gairebé com una pasta.

Al foc:
- Pelar els alls i posar-los en un cassó i cobrir-los amb l'oli. Es poden fer sense pelar.
- Posar el cassó amb el foc molt baix (al mínim) i anar remenant de tant en tant perquè es facin per tots els costats. Deixar-los a 80 ºC durant uns 40 minuts.

En els dos casos es poden guardar a la nevera en un pot tancat amb el propi oli.
Com que el seu gust és més suau que en cru es poden utilitzar en gaspatxos i altres sopes fredes, i també en maioneses i altres salses.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada