LLOM DE PORC AMB LLET

Ingredients per 4-6 persones

- 600 g llom de porc a talls gruixuts
- 200 g d'ametlles torrades
- 300 mL de llet
- oli d'oliva
- sal i pebre negre

Elaboració

- Salpebrar els talls de llom i enfarinar-los.
- En una paella a foc fort amb un raig d'oli, daurar-los una mica (només volta i volta perquè ja es couran després). Reservar i posar-los en una safata per anar al forn.
- Obrir el forn dalt i baix a 180 ºC.
- Treure la pell de les ametlles i picar-les amb un morter. Posar-les damunt del llom.
- Cobrir el llom i les ametlles amb la llet.
- Salpebrar i posar-ho al forn durant uns 20-30 minuts.
- La salsa ha de tenir una textura espessa i un color blanc. Si no s'espesseix es pot posar una mica de farina deixatada amb la llet.

Es pot acompanyar d'unes torradetes de pa.
Es pot utilitzar llom de porc de dos colors i/o ibèric.
Es pot fer amb el llom tallat molt molt prim.
També es pot oferir com un plat de Nadal afegint-t'hi unes escalunyes i uns bolets tipus múrgola, per exemple.

Aquesta recepta està adaptada del blog: Catalunya cuina (https://catalunyacuina.com/).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada