LLOM DE PORC AMB PRUNES I PINYONS

Ingredients per 4 persones

- 8-10 talls gruixuts de llom de porc
- 1 ceba
- 200 mL de crema de llet
- 1 copa de vi d’Oporto o de vi ranci
- un grapat de prunes (o panses) i pinyons

Elaboració

- Salpebrar els talls de llom.
- En una paella a foc fort amb un raig d'oli, daurar-los una mica (només volta i volta perquè ja es couran després). Reservar.
- En el mateix oli a foc més fluix, posar la ceba trinxada molt petita i deixar-la coure fins que comenci a ser transparent.
- Afegir els pinyons i deixar-los daurar una mica, moment en que s'han d'incorporar les prunes (o les panses) i el vi d’Oporto.
- Deixar reduir el vi fins la meitat i posar la crema de llet.
- Quan s'hagi espessit una mica, reincorporar els talls de llom deixant-los coure amb la resta d'ingredients durant uns 5 minuts
- Rectificar de sal i servir.

Aquesta recepta està adaptada del blog: La Gal·lia Catalana (https://irreductibles.cat/).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada