BRANDADA DE BACALLÀ

Ingredients

- 200 g de bacallà esqueixat dessalat
- 2  alls
- 200 mL d'oli d'oliva verge extra
- 25-50 mL de llet sencera

Elaboració

- En una paella a foc mitjà amb un raig d'oli daurar els alls tallats a làmines (s'ha de vigilar que no es cremin). 
- Afegir el bacallà esqueixat i deixar-lo coure 2 o 3 minuts amb el foc molt fluix i tapat perquè deixi anar la seva gelatina. 
- Posar el bacallà i els alls en un bol i triturar-ho amb la batedora.
- Anar afegint l'oli a poc a poc i anar-lo barrejant sense parar la batedora com si s'estigués fent una maionesa.
- Quan l'oli s'hagi incorporat bé, anar afegint a poc a poc la llet fins obtenir la textura desitjada.

Es pot acompanyar amb unes torrades o uns palets de pastanaga.
També es pot utilitzar per omplir uns pebrots del "piquillo".

Una altra versió és:
 - Separar amb un colador el bacallà i els alls de l'oli. Guardar l'oli.
- En un bol amb la llet posar el bacallà i remoure amb unes varetes per desfer-lo una mica. Anar afegint l'oli i anar removent perquè emulsioni fins a obtenir una crema consistent.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Cuina Diari (http://cuinadiari.blogspot.com/?m=1)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada