CANELONS

 Ingredients per 8 persones

- 300 g de carn magra de vedella
- 300 g de carn cap de llom de porc
- 200 g de pit de pollastre
- 50 g de fetge de pollastre o foie o paté
- 3 cebes
- 4 grans d’all
- un raig de vi ranci
- un raig de conyac
- 2 o 3 tomàquets madurs
- oli d’oliva verge
- 2 llesques de pa (només la molla)

- 40 làmines de pasta de caneló (2 paquets)
- 125 g de formatge que es fongui bé, com el mató o l’emmental

per la salsa beixamel:
- 2 cullerades de farina
- 1 cullerada de mantega
- 500 mL de llet
- un polsim de nou moscada
- sal

Elaboració

- Tallar tota la carn a daus, salar-la i daurar-la a foc fort en una cassola amb un raig d’oli d’oliva.
- Quan la carn estigui cuita, afegir els alls pelats i tallats a làmines i la ceba ratllada.
- Abaixar el foc i coure durant uns 40 minuts fins que la carn s'hagi estovat.
- Posar un raig de vi ranci i un raig de conyac i deixar evaporar l’alcohol durant 2 minuts.
- Afegir el fetge i coure-ho uns minuts més. 
- Incorporar els tomàquets ratllats, un polsim de sal i deixar coure durant 10 minuts més. Apagar el foc.
- Remullar la molla de pa amb llet i l’afegir a la carn. També es pot posar un raig de llet sense el pa i si no s'ha posat fetge de pollastre, ara es pot posar el foie o el paté tallat a trossets.
- Passar la mescla per la picadora i rectificar de sal.
- Bullir les làmines de pasta seguint les indicacions del fabricant. Un cop fetes, refredar-les amb aigua freda i posar-les a sobre d’un drap blanc.
- Anar posant una cullerada de carn a cadascuna de les làmines i enrotllar la pasta per tancar el canelons (el tall ha de quedar a sota).
- Obrir el forn dalt i baix a 180 ºC.
- Fer la salsa beixamel.
- En una safata de forn, posar una cullerada de beixamel i anar col·locant els canelons. 
- Cobrir-los amb la salsa i amb el formatge ratllat (també es poden posar unes boletes de mantega).
- Posar la safata al forn durant uns 10 minuts fins que s’escalfin els canelons i quedin gratinats.

Amb aquest quantitat de carn/verdures es necessiten 2 paquets de canelons per gratinar-los en 2 safates.


Aquesta recepta està adaptada del lloc web de Rac1 (https://www.rac1.cat/).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada