COL AL FORN

Ingredients per 4 persones

- 1/2 col
- 1 cullerada de vinagre balsàmic
- 30 g de festucs (un grapat)
- 20 g de llavors de lli o sèsam
- suc de mitja llimona
- 1/2 culleradeta d'all en pols
- 100 mL d'oli d'oliva
- 40 g formatge parmesà o grana padano
- julivert fresc o coriandre
- sal i pebre


Elaboració

- Obrir el forn dalt i baix a 220 ºC.
- Retirar les fulles més verdes de la col i tallar-la a "rodanxes" d'1,5 cm.
- Rentar-les, assecar-les i posar-les en una safata de forn.
- Salpebrar-les i regar-les amb un parell de cullerades d'oli d'oliva i una cullerada de vinagre balsàmic, procurant que s'empastifin les dues cares. 
- Rostir durant uns 20-30 minuts, girant les peces a meitat del temps.
- Mentrestant preparar la vinagreta: picar els festucs i posar-los en un bol amb la resta d'ingredients: el suc de llimona, l'all en pols, l'oli d'oliva i el parmesà. Batre bé fins a emulsionar.
- Quan la col estigui ben cuita, tendra per dins i amb les fulles externes torrades, treure del forn.
- Amanir amb part de la salsa i julivert o coriandre fresc  picat.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada