FLOGNARDE DE PERES

Ingredients

- 2-4 peres (segons grandària, és necessari cobrir la superfície deixant la vora externa lliure)
- 4 ous
- 125 g de sucre
- 80 g de farina de rebosteria
- 60 g de mantega
- 250 mL de llet (també es pot posar una part de nata)
- un polsim de sal
- essència de vainilla
- sucre glass per a empolvorar


Elaboració

- En un bol posar els ous amb el sucre i batre bé.
- Afegir a poc a poc la farina, la llet, la meitat de la mantega fosa, l'essència de vainilla i el polsim de sal. Batre fins a obtenir una crema fina i deixa reposar, una mitja hora. 
- Obrir el forn dalt i baix a 180 °C.
- Pelar les peres i talla-les a grillons o a rodanxes fines.
- Greixar lleugerament un motlle de quiche amb una mica de mantega i col·locar les peres. 
- Abocar la crema (la fruita pujarà) i repartir la resta de la mantega tallada a trossets per tota la superfície.
- Enfornar durant 30-40 minuts, fins que el pastís hagi quallat i s'hagi daurat. 
- Retirar del forn i deixar-la refredar abans de desmoldar.

Es pot fer amb la fruita que es vulgui, procurant que no tingui molta aigua: pomes, préssecs, maduixes, mangos, prunes, etc.


Aquesta recepta està adaptada del blog: Gastronomía & Cía (https://gastronomiaycia.republica.com/).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada