ARRÒS AMB SÈPIA I PORRO

Ingredients per 4 persones

- 1 sèpia neta (o una bossa de sípies petites congelades)
- 4 tasses d'arròs
- 1 L de caldo de peix o aigua
- 2 porros
- 3 o 4 alls
- julivert
- mig got de vi blanc

Elaboració

- Sofregir els porros tallats petits amb una paella tapada i amb el foc fluix perquè quedin tous. Quan estiguin cuits reservar-los.
- En una cassola per anar el forn, fregir els alls pelats sencers però una mica xafats en una mica d'oli. Un cop estan daurats treure'ls i afegir la sèpia tallada a trossos. Deixar-ho coure destapat fins que la sípia s'ha fet del tot (primer ha deixat tota l'aigua i després s'ha evaporat del tot) i després tapar-ho durant 5 minuts perquè s'estovi. Posar el julivert, els alls fregits que tenim, els porros cuits i el mig got de vi blanc. Deixar reduir el vi durant 2 minuts.
- Afegir el caldo i deixar-ho 5 minuts perquè agafi els gustos del sofregit amb la sípia. Engegar el forn dalt i baix a 220ºC.
- Apujar el foc, tirar l'arròs i deixar-ho coure 10 minuts (els primers 5 minuts a foc fort i després a foc mitjà). És molt important que l'arròs quedi ben repartit i que el caldo bulli per igual en tota la cassola. Tot i que s'ha d'anar vigilant que l'arròs no s'enganxi al fons, s'ha de remenar el mínim possible per evitar que els grans es trenquin i deixin anar el midó perquè aleshores quedarien tots enganxats.
Per últim, posar la cassola al forn durant 5 minuts més perquè s'acabin de coure tots els grans d'arròs de manera uniforme.
- Un cop els grans estan cuits però encara una mica durs (molt poquet), treure l'arròs del forn i deixar-lo reposar tapat amb un drap durant 5 minuts més perquè es facin del tot.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Totaltupper (https://totaltupper.wordpress.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada