ESPATLLA DE XAI AL FORN AMB PATATES

Ingredients per 4 persones

- 2 espatlles de xai mitjanes o 1 de grossa
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- 4 o 5 patates petites
- 1 cabeça d'alls
- suc d'1 llimona
- pebre vermell, 2 fulles de llorer, romaní, farigola
- julivert
- oli, sal i pebre
- 1 got de vi blanc
- 1 got d'aigua
- 1/2 got de conyac

Elaboració

- Preescalfar el forn a 160ºC dalt i baix.
- Adobar les espatlles de xai salpebrades amb el pebre vermell i posar-les en una safata per anar al forn. Afegir les cebes tallades a trossos grossos i la cabeça d'alls sencera. Regar amb el suc de llimona, el vi blanc i l'agua, i per últim, posar les herbes.
- Regar amb un raig d'oli i posar-ho al forn durant unes 2 hores. Cada mitja hora girar les espatlles i mullar-les amb el seu suc. Quan portin una hora, afegir les patates pelades i senceres (o tallades a trossos grossos) i els tomàquets tallats per la meitat. Afegir el conyac.
Per saber si està fet, punxar l'espatlla i si no surt aigua és que està cuit.
- Un cop fet, pujar la temperatura del forn a 180ºC i deixar 10 minuts per cada costat fins que l'espatlla quedi torrada per fora.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada