ARRÒS AMB CALAMAR

 Ingredients per 2 persones

- Oli d’oliva verge
- 200 g de calamar (1 calamar gros)
- 100 g de pebrot verd (1 pebrot petit)
- pèsols frescos
- Sal i pebre

per la picada
- 2 alls
- 3 tomàquets madurs
- 1 ram de julivert
- 130 mL de vi blanc sec (una copa)
- 150 d'arròs bomba
- 750 mL d'aigua mineral

Elaboració

- Rentar el calamar i tallar-lo a trossos grossos.
- En una cassola amb un raig d'oli sofregir el calamar durant un parell de minuts. Salpebrar-lo.
- Quan comenci a espetegar, posar el pebrot verd i deixar que també es sofregeixi durant uns 5 minuts.
- Mentrestant, preparar la picada. En un bol posar els tomàquets pelats i tallats a trossos, els alls pelats, el ram de julivert i el vi, i picar-ho tot.
- Quan el pebrot estigui tou, afegir la picada i barrejar bé perquè agafi tots els gustos del fons de la cassola. Deixar que redueixi durant 2 minuts.
- Afegir l'aigua bullint. Salar-la i remenar.
- Posar l'arròs, barrejar i coure a foc fort durant 5 minuts. Abaixar el foc una mica i deixar-lo durant 5 minuts més.
- Posar els pèsols frescos, coure-ho tot 3 minuts i apagar el foc.
- Tapar-ho i deixar reposar durant 2 minuts.


Recepta de la Carme Ruscalleda publicada per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada