CARXOFES MARINADES AMB OLI D'OLIVA

 Ingredients

- 10 carxofes
- 2 rames de romaní
- 2 rames de menta
- 3 grans d'all
- 150 ml d'oli d'oliva
- sal


Elaboració

- Amb un ganivet tallar els extrems més durs i llenyosos de les tiges de les carxofes i rebutjar-los.
- Tallar la resta de la tija de les carxofes i reservar.
- Posar les carxofes i les seves tiges en un estoig de silicona o en un recipient apte per al microones tapat (si hi no caben totes, es pot fer en tandes) amb dues cullerades d'aigua. Cuinar a potència màxima durant uns 8-10 minuts i deixar reposar tapat 2 minuts més.
- Preparar la marinada: posar en un bol l'oli d'oliva, el romaní, la menta i els grans d'all, i posar-ho en el microones un minut, o en una cassola petita i escalfant-lo al foc el just perquè agafi una mica de temperatura.
- Un cop les carxofes s'han refredat, treure les fulles exteriors fins que la base comenci a veure's entre verda clara i groga. Subjectant-les per la punta i tallar-los uns tres o quatre centímetres de la mateixa.
- Tallar-les en 2 o 4 trossos, depenent de la grandària, i anar-les posant en una safata. 
- Pelar les tiges i posar-les amb la resta de les carxofes. 
- Salar i afegir l'oli amb l'all i les herbes. Si falta, afegir una mica més oli.
- Moure lleugerament perquè les carxofes s'impregnin bé, tapar i posar-les a la nevera durant un dia (aguanten bé una setmana). 
Abans de menjar-les, escórrer-les bé i corregir de sal.

En lloc de posar les carxofes en oli es poden fer moltes altres coses: daurar-les en una paella amb un raig d'oli (o sense), amanir-les amb oli, sal i pebre (amb unes gotes de vinagre/llimona), o amb allioli, o amb formatge parmesà/manxec ratllat, o amb una vinagreta amb una mica de mostassa, o amb anxoves, olives, cogombrets i tàperes. 

Es poden posar sobre un puré de patata amb un ou mollet. Es poden utilitzar per acompanyar un plat de pasta amb trossets de pollastre fregits amb un gra d'all i una mica de formatge ratllat. Es poden utilitzar per fer una truita o un revoltillo, en un plat de llegums (o amb amanida), o acompanyades de pèsols i ou, sobre una torrada o en un entrepà de llom o pernil.


Aquesta recepta està adaptada del blog: El Comidista (https://elcomidista.elpais.com/).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada