VINAGRETA

Ingredients per 250 mL

- 10 g o 2 culleradetes de mostassa / mel / maionesa
- 60 mL o 4 cullerades de vinagre / suc de llimona
- 180 mL o 12 cullerades d'oli d'oliva
- Sal
- Pebre
Opcional: 2 cullerades de ceba tendra picada, 1 gra d'all, espècies


Elaboració

- En un bol barrejar la mostassa o emulsionant amb l'àcid (vinagre, suc de llimona), una mica de sal i pebre.
- Batre amb unes varetes i afegir, si es vol, ceba tendra, all o herbes picades i espècies al gust.
- Incorporar l'oli lentament mentre es bat la salsa, fins a aconseguir una mescla homogènia i lleugerament espessa. 
- Guardar en un pot fins a dues setmanes en la nevera. Agitar abans d'utilitzar.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)

L'emulsionant ajuda a lligar la vinagreta i fa que li costi més de deslligar-se.
Es pot utilitzar mostassa, mel, maionesa o allioli, en la proporció de dues cullerades de vinagre per una culleradeta d'emulsionant.

En la realització de la vinagreta es pretén dispersar petitíssimes gotes d'oli dins de l'aigua, i per tant, també fa falta també un mètode mecànic per a trencar-les (varetes) i preferiblement, alguna ensopegada sòlida que aporti turbulència (pebre, all picat, ceba tendra o llavors).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada