ARRÒS AMB COSTELLA DE PORC I LLANGONISSA

 Ingredients per 4 persones

- 320 g d’arròs bomba
- 1 a 1,3 L de brou de pollastre o carn (3 – 4 cops la quantitat d’arròs) 
- 200 g de llangonissa tallada a trossets
- 2 costelles de porc tallades a trossets
- 3 cors de carxofa tallats a quarts
- sal
- pebre negre
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 1 branca de romaní

sofregit:
- 2 cebes mitjanes picades
- 2 pebrots verds petits a trossets
- 2 dents d’all picats
- 2 tomàquets mitjans ratllats
- 1 copeta de vi ranci
- oli d’oliva verge extra

picada:
- 1 gra d’all
- 1 cullerada de julivert picat


Elaboració

- Salpebrar la costella de porc i sofregir-la amb els trossos de llangonissa en una cassola amb oli d’oliva abundant fins que estiguin ben rossos. Reservar.
- Al mateix oli, sofregir lentament la ceba picada. 
- Quan la ceba comenci a estar transparent, afegir el pebrot verd i seguir sofregint a foc lent fins que també estigui ros.
- Afegir els cors de carxofa tallats a quarts i sofregir una estona més, uns 5 minuts.
- Incorporar l’all picat i sofregir 2 minuts.
- Incorporar el tomàquet ratllat i condimentar amb sal, pebre negre i pebre vermell. Deixar reduir l’aigua fins obtenir un sofregit homogeni i ben compacte.
- Mentrestant, posar a escalfar el brou de pollastre o carn.
NOTA: La quantitat de brou per un arròs sec pot anar dels 3 cops la quantitat d’arròs als 4 cops o fins i tot 5 en funció de la velocitat d’evaporació d’aquest.
- Incorporar el vi ranci a la paella i deixar reduir un parell de minuts.
- Afegir de nou la costella de porc i la llangonissa i remenar. 
- Afegir l'arròs i saltar-lo dos minuts perquè es tanqui i no deixi anar el midó.
- Afegir el brou de pollastre o carn i coure a foc viu durant 16-18 minuts sense remenar. Per evitar que s’enganxi o cremi, sacsejar de tant en tant la paella per les nanses. L’arròs ha de quedar al dente, un pèl dur.
- Preparar la picada en un morter amb un gra d’all i el julivert picat.
- 5 minuts abans d’acabar la cocció de l’arròs, afegir la picada i col·locar una branca de romaní al damunt.
- Apagar el foc, i deixar reposar l’arròs amb costella de porc i llangonissa uns minuts abans de servir.


Aquesta recepta està adaptada del blog: Factor Gastronòmic (https://www.factorgastronomic.com/).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada