ÇILBIR O OUS TURCS

Ingredients per 2 persones

salsa de iogurt:
- 275 g de iogurt grec
- 1 gra d'all
- 2 branques de menta fresca

mantega de pebre vermell:
- 60 g de mantega
- 10 g de pebre vermell picant (o nyora triturada)
-5 g de pebre roig dolç 
- 2 g de comí molt

oli d'herbes:
- 1 gra d'all
- 2 branques de farigola fresca
- 1 bitxo (caiena)
- 5-6 branques de julivert fresc 
- 2-3 branques de menta fresca
- 75 mL d'oli d'oliva verge extra 
- 30 mL de vinagre de vi blanc

- 2 ous
Pinyons (opcional)
Pa torrat (opcional)


Elaboració

Per la salsa de iogurt: retirar el sèrum del iogurt, ratllar un dels grans d'all i picar les fulles de menta finament. Barrejar bé aquests ingredients junt amb sal i pebre negre al gust. Deixar reposar en la nevera durant una hora.

Per la mantega de pebre roig: escalfar la mantega en un cassó a foc molt suau. Quan s'hagi fos afegir el pebre vermell dolç, el pebre vermell picant i el comí molt. Barrejar per integrar i mantenir calent.

Per l'oli d'herbes: ratllar el gra d'all, picar les rames farigola, de julivert i de menta. Treure les llavors del bitxo i picar tot en un morter. Barrejar tot amb l'oli i el vinagre. Salpebrar al gust.

Per als ous escalfats: escalfar abundant aigua en una cassola i afegir un raig de vinagre (15 mL de vinagre per cada litre d'aigua). Abans que arribi a bullir remoure l'aigua per a crear una espiral i submergir un dels ous al centre. El moviment de l'aigua evitarà que la clara s'expandeixi.
Després de cinc minuts retirar l'ou amb ajuda d'una escumadora i escorre'l bé sense treure'l de l'escumadora sobre paper absorbent. Repetir l'operació amb l'altre ou.

Per muntar el plat posar un parell de cullerades de iogurt a la base i col·locar l'ou al centre. Regar amb una cullerada de mantega de pebre vermell, una altra d'oli d'herbes i decorar amb pinyons torrats. Acompanyar amb pa torrat (opcional) i servir immediatament.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada