POLLASTRE OYAKODON

L'oyakodon, literalment ‘don[buri] pare i fill’, és un donburi o bola d'arròs japonès que es prepara coent a foc lent pollastre, ou, ceba tendra i altres ingredients junts en una salsa, posant-ho després sobre un bol gran d'arròs. El nom del plat és una metàfora poètica del fet que s'utilitza pollastre i ou. Al Japó l'oyakodon es sol fer als restaurants soba i altres locals tradicionals.


VERSIÓ 1

Ingredients per 4 persones

- 3 cuixes o 400 g pit de pollastre
- 1 ceba
- 4 cullerades de salsa de soja
- 4 cullerades de mirin (o vi de Jerez)
- 4 ous
- julivert
- arròs de sushi o normal

Elaboració

- Rentar l'arròs per treure el midó, bullir-lo i posar-lo en 4 bols.
- Barrejar la soja i el mirin en un bol, i posar a marinar el pollastre tallat a trossos petits.
- Mentrestant, tallar la ceba en juliana i posar-la en una paella amb les parets altes i enrossir-la només una mica.
- Afegir el pollastre amb la soja i el mirin, i deixar-ho tapat i a foc fluix fins que el pollastre sigui cuit (10 minuts).
- Batre lleugerament els 4 ous, posar la meitat a la paella i esperar 1 minut perquè es coguin una mica. Afegir el julivert i la resta de l'ou, i deixar 1 altre minut perquè es cogui.
- Posar-ho sobre els bols amb l'arròs calent. Per sobre es pot afegir una mica de julivert o cibulet.


VERSIÓ 2

Ingredients per 4 persones

- 3 cuixes o 400 g pit de pollastre
- 1 ceba
- 4 cullerades de mirin (o vi de Jerez)
- 2 tasses de brou dashi (o brou de pollastre)
- 2 culleradetes de sucre morè
- 4 cullerades de salsa de soja
- 4 ous
- julivert
- arròs de sushi o normal

Elaboració

- Rentar l'arròs per treure el midó, bullir-lo i posar-lo en 4 bols.
- Tallar el pollastre a trossos petits.
- En una paella amb les parets altes posar el ingredients de la salsa donburi: primer escalfar el mirin perquè s'evapori una mica l'alcohol i després posar la resta d'ingredients en ordre - el brou, el sucre i la soja (la última perquè no es cogui gaire).
- Apujar el foc i afegir el pollastre perquè quedi segellat per fora. Al cap d'un parell de minuts tirar la ceba tallada en juliana i coure-la dos minuts més a foc mig sense deixar de remenar.
- Quan estigui cuita, tirar els ous batuts lleugerament i remenar perquè es barregin bé.
- Treure del foc abans de que estiguin cuits del tot perquè amb el calor residual del brou ja s'acabaran de fer.
- Posar-ho sobre els bols amb l'arròs calent. Per sobre es pot posar una mica de julivert o cibulet.

Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina:Comer japonés (http://www.comerjapones.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada