SARDINES EN ESCABETX

Ingredients per 4 persones

- 1/2 kg de sardines
- mitja cabeça d'alls
- 1 fulla de llorer
- orenga
- farigola
- pebre negre en pols
- 2 cullerades de pebre vermell dolç
- 250 mL d'oli d'oliva
- vinagre
- farina
- sal

Elaboració

- Enfarinar les sardines i fregir-les en oli abundant. Al treure-les posar-les en una safata/bol de fang o de vidre.
- En el mateix oli (colat perquè quedaran restes de la farina) afegir l'orenga, la farigola, el llorer, la mitja cabeça d'alls i fregir tot durant 2-5 minuts.
- Un cop fora del foc, afegir la sal, el pebre negre, el pebre dolç i una quantitat de vinagre  igual a la meitat de l'oli de la paella (es pot reduir amb aigua).
- Tornar a posar la paella al foc durant 2 minuts perquè s'evapori una mica el vinagre i després posar la salsa sobre les sardines.
Es poden menjar de seguida o deixar-les reposar i menjar-les fredes.


Aquesta recepta està adaptada del llibre Cuina catalana d'Anna Maria Galera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada