BACALLÀ AL PIL-PIL

Ingredients per 4 persones

4 lloms de bacallà dessalat
- 4 alls
- 2 guindilles
- oli d'oliva verge

Elaboració

- Pelar els alls i posar-los a fregir en abundant oli d'oliva a foc mig junt amb les guindilles. Quan estiguin daurats, treure'ls del foc i reservar-los.
- En el mateix oli a foc mig (és molt important que l'oli no sigui molt fort per permetre que el bacallà deixi anar la seva gelatina), fregir els lloms de bacallà ben secs amb la part de la pell cap a d'alt. Girar-los i, un cop fregits, treure'ls i reservar-los en un plat.
- Deixar refredar l'oli durant uns 5 minuts, afegir la gelatina que ha deixat anar el bacallà en el plat i, amb l'ajut d'un col·lador, remenar en cercles perquè la salsa pil-pil es comenci a lligar. Remenar fins que la salsa s'hagi lligat del tot.
- Posar la salsa damunt dels lloms de bacallà i els alls.

Aquesta recepta està adaptada del llibre La cocina del Karlos Arguiñano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada