AMANIDA DE PATATA (CAMPERA)

Ingredients per 4 persones

- 4 patates
- 1 ceba tendra
- 3 tomàquets pera
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 2 ous
- 1 o 2 llaunes de tonyina en oli
- 20 olives verdes o negres
- 60 mL d'oli d'oliva
- 15 mL de vinagre de Jerez o de sidra
- 5 mL de suc de llimona
- sal i pebre
- julivert fresc (opcional)

Elaboració

- Rentar les patates i sense pelar-les, posar-les a bullir en una olla amb aigua amb sal durant uns 20 minuts. Treure'les del foc, deixar-les refredar, pelar-les i tallar-les a daus.
- Posar els 2 ous durs a bullir en un cassó amb aigua durant 12 minuts. Treure'ls del foc, deixar-los refredar i pelar-los.
- Tallar els pebrots i els tomàquets en quadradets o tires.
- Tallar la ceba tendra petita i posar-la en un bol amb vinagre durant uns minuts per treure la fortor.
- En un bol gran barrejar les patates, els pebrots, els tomàquets, la ceba i les olives tallades per la meitat. Salpebrar.
- Fer la vinagreta barrejant oli, vinagre, suc de llimona i un polsim de sal.
- Repartir la barreja en plats i amanir amb la vinagreta. Posar per sobre els ous durs tallats a quarts i la tonyina esmicolada.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada