PURÉ DE PATATA AMB XAMPINYONS I OU 'MOLLET'

 Ingredients per 4 persones

- 750 g de patates d'alguna varietat amb bastant midó (*Spunta, Mona Lisa, *Kennebec…)
- 150 mL de llet
- 60 g de mantega (o 4 cullerades d'oli d'oliva)
- 300 g de xampinyons (o Portobello)
- 2 grans d'all
- 4 ous
- Oli d'oliva 
- Fulles tendres de sàlvia (opcional)
- Sal i Pebre


Elaboració

- Coure les patates senceres amb pell en aigua bullent amb sal durant uns 20 minuts (o fins que estiguin toves).
- Mentrestant, bullir quatre ous a temperatura ambient amb una quantitat generosa de vinagre durant quatre minuts i mig. Tallar la cocció amb aigua bé freda i tornar a posar en aigua amb vinagre durant 10 minuts.
- Treure la terra dels xampinyons i laminar-los no gaire fins. Daurar-los en una paella amb una mica d'oli i un pessic de sal a foc mitjà, afegint l'all laminat a meitat de la cocció perquè no es cremi.
- Quan les patates s'hagin refredat, pelar-les i passar-les pel passapurés, o posar-les en un bol amb la llet i la mantega i aixafar-les amb el premsador de patates o una forquilla, salpebrant al gust.
- Emplatar amb el puré a la base, els xampinyons a sobre i rematar amb l'ou pelat amb cura (el vinagre haurà estovat la closca i serà més senzill), sal, pebre i la sàlvia picada.


Aquesta recepta està adaptada del blog: El Comidista (https://elcomidista.elpais.com/).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada