PÈSOLS, PASTANAGA I LLAGOSTINS AMB VINAGRETA

 Ingredients per 2 o 3 persones

- 500g  de pèsols
- 3 pastanagues tendres
-  1/2 cogombre
- 1 ceba tendra, cibulet o ceba vermella
- 150 g de llagostins cuits pelats

Per a la vinagreta:
- 30 mL de salsa de soja suau
- 30 mL de vinagre d'arròs
- 15 mL d'oli d'oliva suau o gira-sol
- 1 culleradeta de sucre o mel
- 1 culleradeta de gingebre fresc picat molt fi
- 1 culleradeta d'all fresc picat molt fi
- 1 culleradeta d'oli de sèsam
- 1 pebrot picant
- pebre negre mòlt


Elaboració

- Pelar i picar molt fi l'all i el gingebre. Barrejar amb la resta dels ingredients de la vinagreta en un pot i deixar-lo reposar almenys un parell d'hores a la nevera perquè es barregin els sabors.
- Rentar les pastanagues, pelar-les si és necessari i tallar-les al llarg en quarts i després en dos o tres trossos.
- En una olla bullir les pastanagues durant 5 minuts, afegir els pèsols i quan l'aigua bulli de nou, comptar quatre minuts més. 
- Mentrestant, treure la meitat de la pell del cogombre -unes tres tires- al llarg, tallar-lo en rodanxes fines, salar-lo lleugerament i deixar sobre un colador perquè deixi anar aigua.
- Quan la verdura cuita estigui freda i ben seca, posar-la en un bol amb el cogombre i els llagostins, amanir amb la vinagreta, remoure bé i deixar reposar cinc minuts perquè es barregin els sabors. Servir amb la ceba tendra o ceba tallada molt fina per damunt.


Aquesta recepta està adaptada del blog: El Comidista (https://elcomidista.elpais.com/).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada