GYOSAS DE PORC

Ingredients per 4 persones

- 1 paquet d'oblees d'empanadilla
- 300 g de carn picada de porc i de vedella
- 1/4 de col
- 1/2 de ceba tendre petita
- 1 dent d'all
- 1 tros de gingebre de la mida d'una nou petita
- 2 cullerades de salsa de soja
- 2 cullerades de vi blanc
- 2 cullerades d'oli de sèsam
- sal i pebre
- 2 cullerades d'aigua

per la salsa:
- 30  mL de vinagre d'arròs o de poma
- 30 mL de salsa de soja
  

Elaboració

-En un robot de cuina picar molt petit la ceba, l'all i el gingebre ratllat. Afegir la col i picar-la. Afegir la carn picada i barrejar. Afegir la salsa de soja, el vi blanc i l'oli de sèsam. Salpebrar i barrejar bé.
- Omplir les oblees amb la barreja i tancar-les. La manera de fer-ho és la següent: posar una oblea sobre el palmell de la mà, mullar el contorn amb aigua i col·locar una culleradeta del farciment en el centre. Doblegar per la meitat i tancar fent plecs. Repetir l'operació fins a emplenar totes les oblees. 
- Per coure-les, escalfar un raig d'oli en una paella a foc mig-alt, col·locar les gyozas sobre la base plana i fregir uns tres o quatre minuts o fins que la base estigui daurada. A continuació afegir 60 mL d'aigua, tapar i deixar que es facin al vapor uns cinc minuts més o fins que l'aigua gairebé s'hagi evaporat. 
- Mentrestant barrejar en un petit bol el vinagre d'arròs i la salsa de soja.

En lloc de carn es poden posar gambes pelades.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)


Versió robot:
https://thermomix-barcelona.es/xavier-martinez-caldes/general/gyozas-empanadillas-japonesas-tm6-tm5-tm31/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada