- 400 de pit de gall d'indi o de pit de pollastre
- 250 g de fideus estil noodles
- 1 ceba gran
- 100 g de bolets estil xiitake (o barreja de bolets, etc.)
- 200 g d'espinacs frescos
- 100 g de tirabecs o espàrrecs verds, etc.
- 8 tomàquets de jardí o tomàquets xerry
- 1 gra d'all
- 1 cullerada de llavors de sèsam torrat
- un pessic de gingebre
- sal / oli d'oliva
- 150 mL de salsa teriyaki:
- 100 mL de salsa de soja
- 50 mL de mirin (vi de Jerez)
- 50 mL de sake (o vi blanc)
- 25 g de sucre (1 culleradeta)
Elaboració
- Salpebrar i tallar el gall d'indi o el pollastre a làmines fines. Fregir-lo en una paella a foc fort amb un raig d'oli fins que quedi ben daurat (no posar el foc fluix perquè aleshores quedaria com a bullit). Reservar.
- A la mateixa paella fregir saltejar els bolets amb l'all picat.
- Escaldar en aigua bullent els tirabecs o els espàrrecs fins que estiguin tous.
- Bullir els fideus segons les instruccions del fabricant.
- Per fer la salsa teriyaki, barrejar bé tots els ingredients en un bol i posar la barreja a bullir en un bol perquè que es redueixi durant 5-10 minuts fins que agafi textura de caramel.
- En un wok o paella posar un raig d'oli i fregir la ceba tallada a llunes durant 2 minuts. Afegir els espinacs frescos, els tomàquets partits per la meitat, els tirabecs o espàrrecs, els bolets, el gall d'indi i els fideus. Barrejar-ho tot molt bé, afegir el gingebre, la salsa teriyaki i el sèsam torrat, tornar a barrejar i treure-ho del foc.
Aquesta recepta està adaptada d'una recepta de l'Ada Parellada.
Altres maneres de cuinar el pit de gall d'indi pot ser a la planxa o al forn però, per a que quedi més tou i gustós, abans es pot marinar (sempre a la nevera). Per combatre la sequedat de quan es cuina al forn caldrà que el marinat es vagi afegint per sobre mentre dura la cocció.
Tipus de marinats:
- barreja cítrica: suc de taronja, suc de llimona o aranja, espècies, herbes aromàtiques i all.
- barreja amb begudes alcohòliques: cervesa o cervesa negre, o bé suc de préssec amb bourbon i angostura.
- barreja de mostassa i salsa de soja: mitja tassa de mostassa de Dijon, 3/4 de tassa de salsa de soja i la mateixa quantitat de llimona espremuda.
- llet
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada