SOPA DE CEBA

Ingredients per 4 persones

- 1 ceba grossa
- 100 g de formatge ratllat per a gratinar (opcional)
- 4 llesques de pa sec
- 800 mL de brou de pollastre
- 1 culleradeta de farina
- 1 rajolí de vi blanc
- julivert
- 25 g de mantega
- sal i pebre

Elaboració

- Pre-escalfar el forn dalt i baix a 180 ºC.
- Tallar la ceba en juliana i fregir-la amb la mantega en una cassola tapada a foc fluix fins que quedi transparent.
- En un gotet, desfer la farina en el vi i afegir-ho a la cassola. Remenar bé i apujar el foc durant 30 segons.
- Afegir el caldo de pollastre, la sal i el pebre i deixar-ho bullir amb la cassola tapada durant 15 minuts.
- Torrar les llesques de pa i repartir-les en 4 cassons individuals aptes per anar al forn.
- Posar una mica de formatge ratllat damunt de les llesques de pa.
- Treure la sopa del foc i repartir-la en els 4 cassons.
- Posar la resta del formatge ratllat per sobre i posar els cassons a gratinar durant 5 minuts o fins que el formatge es desfaci.
- Un cop s'han tret del forn, posar una mica de julivert per sobre.

 Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina:Cocina.es (https://www.cocina.es/)


VERSIÓ SENZILLA:

- Sofregir la ceba amb poc oli fins que quedi transparent.
- Afegir el brou de pollastre junt amb un polsim de pebre i romaní. Deixar-ho bullir durant uns 15 minuts.
- Mentrestant, posar al forn les llesques de pa amb el formatge ratllat per sobre fins que el formatge es torri una mica.
- Un cop fora del forn, tallar el pa a daus i afegir-ho a la sopa.
- Treure-la de forc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada