PASTÍS DE PASTA FILO D'ESPINACS I FORMATGE FETA

Ingredients per 4 persones

- 400 g d'espinacs
- 200 g de formatge feta
- 250 g de pasta filo
- 2 cebes
- 1 ou
- 2 culleradetes de llet
- 1 cullerada d'anet
- 2 cullerades de julivert
- 1 cullerada de mantega
- oli d'oliva
- sal i pebre negre

Elaboració

- Pre-escalfar el forn dalt i baix a 180 ºC.
- Tallar petita la ceba i fregir-la amb mantega durant 10 minuts fins que estigui tova. Deixar refredar.
- Bullir els espinacs, escórrer-los i tallar-los més petits. Deixar refredar.
- En un bol barrejar els espinacs, la ceba i l'ou batut junt amb la llet, l'anet i el julivert. Esmicolar el formatge i barrejar-lo amb la resta d'ingredients amb compte perquè no es trenqui. Afegir pebre i sal.
- Pintar amb oli un motlle per al forn i estendre 5 làmines de pasta filo per sobre, pintant cadascuna d'elles amb una mica d'oli (la pasta filo es resseca molt ràpid i per tant, s'ha obrir el paquet just en el moment en que s'ha d'utilitzar). Posar la barreja d'espinacs.
- Posar a sobre 5 làmines més de pasta filo també pintades amb oli. Enrotllar la pasta perquè sobresurti del motlle. Marcar les racions al pastís però només tallant la capa superior de la pasta.
- Esquitxar amb una mica d'aigua i posar al forn durant 1 hora, fins que quedi daurat i cruixent.
- Servir tebi o a tempertura ambient.

Aquesta recepta està adaptada del blog: El Comidista (https://elcomidista.elpais.com/).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada