SARDINES MARINADES AMB TOMÀQUET I OLIVES

Ingredients per 4 persones

- 12 sardines tallades a lloms
- 2 tomàquets madurs
- 30 g d'olives verdes sense pinyol
- 30 g d'olives negres sense pinyol
- 1/2 ceba
- farigola
- vinagre de poma
- 100 g sal groixuda
- oli d'oliva
- sal

Elaboració

- Dissoldre la sal groixuda en 1 L d'aigua (es podria fer en calent per accelerar la dissolució de la sal però després cal deixar refredar l'aigua). Submergir les sardines i deixar-les 5 minuts perquè deixin anar tota la sang i es salin una mica.
- Escórrer-les bé i posar-les en una fiambrera de plàstic, cobrir-les amb vinagre i deixar-les 30 minuts. - Escórrer les sardines i assecar-les amb una mica de paper. Cobrir-les d'oli.
- Tallar la ceba a trossos petits i submergir-los en aigua molt freda perquè perdi força.
- Ratllar els tomàquets i amanir-los amb la farigola, sal i un raig d'oli.
- Tallar les olives a trossos petits.
- En els plats posar el tomàquet ratllat, a sobre els lloms de sardina i a sobre la ceba picada i les olives.

Aquesta recepta està adaptada del blog: El Comidista (https://elcomidista.elpais.com/).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada