AMANIDA DE LLENTIES AMB ALBERGÍNIA, CEBA I TOMÀQUET

Ingredients per 4 persones

- 400 g de llenties
- 2 albergínies escalivades 
- 250 g de tomàquets 'cherry'
- 2 cebes tendres
- 4 ous durs
- coriandre o alfàbrega frescos
- oli d’oliva
-sal

Per la salsa
- suc d’una llimona
- 2 iogurts tipus grec
- sal i pebre
- oli d'oliva


Elaboració

- Escalivar les albergínies:
Obrir el forn dalt i baix al màxim (230-250ºC).
Posar les albergínies (amb uns talls a la pell per afavorir la seva cocció) en una safata sobre paper de forn i posar-la al forn a dalt de tot quasi tocant el grill durant uns 45 minuts (s'han d'anar girant cada 10-15 minuts).
Un cop fetes, treure'ls del forn i deixar-les refredar.
Pelar-les i tallar-les a tires.
- Escalivar els tomàquets i les cebes: rentar els tomàquets i posar-los en una safata amb oli d’oliva juntament amb la ceba tallada (no cal que sigui gaire fina). Posar-ho tot al forn a 200º durant quinze minuts. Un cop fet, treure-ho del forn deixar-ho refredar.
- Posar una cassola al foc amb aigua freda i sal, i quan comenci a bullir, posar-hi els ous, que hi bullin 10 minuts. Passat aquest temps, deixar-los refredar fora de l’aigua.
- Per preparar la salsa, barrejar els iogurts amb el suc de llimona, sal, pebre i oli d’oliva.
- Per muntar el plat, col·locar primer les llenties, després l’albergínia tallada a tires, l’ou dur tallat a trossets, el tomàquet i la ceba cuites al forn, però fredes, i, per últim, la salsa. com a decoració posar-hi una mica de coriandre o d’alfàbrega frescos.


Aquesta recepta està adaptada de la secció de cuina del diari Ara (https://www.ara.cat/tema/cuina).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada