MUTABAL O PATÉ D'ALBERGÍNIA

Ingredients

2 albergínies grans
1 gra d'all
2 cullerades d'oli d'oliva
1 cullerada de suc de llimona (o una mica menys)
½ culleradeta de comí mòlt
½ culleradeta de pebre vermell
1 cullerada de tahini
1 iogurt
sal i pebre


Elaboració

- Escalivar les albergínies: tallar-les per la meitat en sentit longitudinal i amb un ganivet esmolat, fer uns talls profunds a la carn de l'albergínia però amb cura de no travessar la pell. Col·locar les albergínies amb el costat de la pell cap amunt en una safata de forn prèviament untada amb oli. Posar-les al forn prèviament escalfat a 200 °C durant 25 minuts. Retirar-les del forn i deixa-les refredar. Pelar-les eliminant les llavors i posar la polpa resultant en el got de la batedora.
- Afegir l'oli, el tahini, el comí, l'all i el suc de llimona. Salpebrar i triturar fins a obtenir una pasta ben fina.
Si es vol un paté amb textura més lleugera i cremosa, es poden posar 4 cullerades de iogurt.

Es pot servir amb unes llesques de pa torrat o amb pa de pita.
Pot ser un plat si s'unta sobre unes llesques de pa torrat i a sobre es posen uns trossets bacallà fumat.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada