CIGRONS A LA TOSCANA

 Ingredients

- 250 g de cigrons cuits
- 1 L d’aigua
- 1 ceba ben picada  
- 3 grans d’all picats
- 3 tomàquets madurs ratllats
- 100 g de tomàquets secs en oli tallats a tires fines
- 8 xampinyons tallats a daus
- 2 cullerades de mel
- vinagre balsàmic
- 1 branca de farigola
- orenga fresca
- 5 fulles d’alfàbrega picades
- 120 mL d’oli d’oliva
- sal
- pebre negre mòlt


Elaboració

- En una cassola amb l’oli d’oliva, daurar els xampinyons i, un cop cuits, retirar del foc.
- En el mateix oli, daurar l’all i la ceba fins que quedin ben transparents. Afegir el tomàquet madur ratllat i coure fins a formar un sofregit ben dens. Afegir-hi el tomàquet sec i deixar-lo coure 5 min.
- Afegir els cigrons i mullar-ho amb aigua. Coure-ho a foc lent, 10 min. A mitja cocció, salpebrar-ho. Afegir-hi la mel, un raig de vinagre balsàmic, la farigola i l’orenga.
Afegir-hi també els xampinyons i deixar que s’evapori quasi tot el líquid.
Al final de la cocció, afegir-hi alfàbrega picada.


Aquesta recepta està adaptada del blog: Cuina.cat (www.cuina,cat).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada