CARABASSA AL FORN AMB AMETLLA

Ingredients per 4 persones

- 1 carabassa
- 200 g de mantega
- 2 cullerades d'ametlles a làmines (o trossejades)
- Sal
- Pebre
-Julivert (opcional)
-Ratlladura de llimona


Preparació

- Encendre el forn dalt i baix a 180 graus i rostir la carbassa oberta per la meitat i sense pelar (si és allargada, tallar-la al llarg).
- Passats uns 30 o 35 minuts, quan comenci a estar tova, treure les llavors amb una cullera i fer-li uns talls en forma de rombe, salpebrar-la i tornar-la al forn fins que agafi un color torrat.
- Mentrestant, torrar les ametlles laminades en una paella antiadherent sense oli a foc molt lent i remenant tota l'estona, perquè no es cremin.
- Posar la mantega en un caçó a foc molt lent fins que es formi una capa escumosa a la superfície - el sèrum -, que cal retirar amb una cullera.
- Continuar la cocció sense apujar el foc, remenant de tant en tant fins que la mantega agafi un color ros torrat, mentre es formen alguns puntets foscos. Colar amb un colador de roba o un drap de cotó fi molt net i reservar.
- Quan la carbassa estigui a punt, regar amb la meitat de la mantega, disposar les ametlles filetejades per sobre i amanir amb més pebre (i, si es vol, una mica de julivert picat i ratlladura de pell de llimona). 


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada