RISOTTO DE CARABASSA I FORMATGE BLAU

Ingredients

- 300 g d'arròs
- 400 g de carbassa
- 1 ceba
- 1 L de brou de pollastre
- 2 cullerades de formatge crema blau (o barreja de formatge crema tipus Philadelphia amb blau)
- 100 mL de vi blanc
- 6 fulletes picades de romaní fresc (o 1/3 de culleradeta rasa de sec)
- 1 bitxo vermell fresc (si no, dues seques)
- Oli d'oliva
- Sal


Elaboració

- Picar la ceba molt fina i daurar-la una mica en una cassola amb un raig d'oli d'oliva a foc suau fins que s'estovi (uns 15 minuts).
- Mentrestant, pelar (amb un pelador de verdures) i tallar la carbassa a daus petits d'1 cm aproximadament. També escalfar el brou.
- A la cassola afegir la carbassa, el romaní, el bitxo picat i sal, i ofegar tres o quatre minuts.
- Afegir l'arròs, deixar-lo un minut i mullar tot amb el vi. Apujar una mica el foc perquè evapori en un parell de minuts.
- Afegir un raig de brou ben calent i remenar suaument amb una cullera de fusta fins que l'absorbeixi.
- Repetir el procés fins que l'arròs estigui tou (pot tardar uns 15-20 minuts). 
- Afegir el formatge i remenar. Corregir de sal i servir immediatament.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (http://www.directoalpaladar.com/).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada