LLENTIES AMB VERDURES

Ingredients per 4 persones

- 1 L de brou de pollastre
- 250 g de llenties pardina
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 1 porro
- un tros d'api (uns 15 g)
- 2 pastanagues
- 2 tomàquet natural triturat
- 2 culleradetes de nyora picada
- 1 fulla de llorer
- sal i pebre
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 1 all (opcional)


Elaboració

- Rentar bé les llenties i posar-les en aigua perquè es remullin una mica mentre es piquen les verdures.
- Picar les verdures finament i reservar. 
- A part es poden escaldar les llenties: posar-les en una olla al foc cobertes d'aigua i quan comencen a bullir, escorrer-les bé i reservar-les.
- Posar una olla al foc amb un raig d'oli i saltejar totes les verdures excepte el tomàquet durant uns 5 minuts.
- Posar el tomàquet, la nyora i el llorer, afegir les llenties, remenar i coure durant uns 5 minuts més.
- Posar el brou, salpebrar i tapar perquè es vagin coent a foc mitjà durant uns 40 minuts.
- Passat el temps, provar-les i si tenen el punt de cocció desitjat, treure-les del foc i deixar que reposin uns 10 minuts abans de servir-les.

Es pot afegir un ou dur trossejat si es vol fer un plat més complet.
Si es vol que tinguin alguna cosa de carn, es pot afegir un tros de cansalada fumada després de saltejar les verdures i deixar-la 5 minuts abans de posar el tomàquet.


Aquesta recepta està adaptada del blog : Bon Viveur (https://www.bonviveur.es/recetas/).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada