CARPACCIO DE VEDELLA AMB PARMESÀ I SALSA TÀRTARA

 Ingredients

- 300 g de filet (o rellom o mitjana) de vedella fresc
- oli d’oliva
- farigola mòlta
- romaní mòlt
- orenga seca
- 3 grans d’all
- 5 fulles de julivert
- sal
- pebre negre
- suc de llimona (opcional)
- formatge parmesà o grana padano
- 100 g de salsa tàrtara
- 50 g de ruca


Elaboració

- Salpebrar la carn i untar-la bé amb oli. Afegir-hi les herbes, els alls i el julivert ben picats. Fer un massatge a la carn perquè quedi ben untada per tot arreu.
- Embolicar-la amb paper film de manera que quedi molt apretat i en forma de caramel.
- Posar-la una hora (o una hora i mitja) al congelador, perquè agafi una mica de cos i es pugui tallar (ha de quedar dura però no congelada).
- Treure-la del congelador, treure el paper de film i tallar-la a làmines ben fines amb un ganivet o amb una màquina per tallar embotits, i anar-les posant en un plat que ja té un raig d'oli i una mica de sal i pebre.
- Salpebrar i amanir amb un raig d’oli (i opcionalment amb una mica de suc de llimona).
- Posar uns encenalls de parmesà per sobre (es poden fer amb un pelador de patates).
- Acabar el plat amb una mica de salsa tàrtara per sobre i unes fulles de ruca fresca per acompanyar.

La carn també es pot tenir congelada i treure-la una estona abans per tallar-la i emplatar-la.


Aquesta recepta està adaptada del blog: Cuina.cat (www.cuina,cat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada