CARPACCIO DE BACALLÀ

Ingredients

- 4 trossos de morro de bacallà dessalat (500 g)
- 500 g de tomàquets madurs
- oli d'oliva
- orenga seca
- tàperes
- olives negres

Elaboració

- Embolicar el bacallà amb paper film de manera que quedi molt apretat i en forma de caramel.
- Posar-lo una hora (o una hora i mitja) al congelador, perquè agafi una mica de cos i es pugui tallar (ha de quedar dur però no congelat).
- Mentrestant, ratllar els tomàquets i repartir-los sobre una safata. Amanir amb un polsim de sal i un raig d'oli.
- Treure el bacallà del congelador, treure el paper de film i tallar-lo a làmines ben fines amb un ganivet o amb una màquina per tallar embotits, i anar-les posant sobre la safata amb el tomàquet.
- Amanir amb un polsim de sal, orenga i un raig d'oli.
- Finalment, repartir per sobre les tàperes i les olives negres.

Es pot acompanyar amb unes torradetes fines de pa.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada