CALAMARS AMB SALSA AMERICANA

 Ingredients per 4 persones

- 900 g de calamars o sépia nets
- 1 llauna de 500 g de tomàquet triturat
- 1 ceba
- 3 grans d'all
- 1 pebrot verd o un tros de pebrot vermell
- 1 copa de conyac (150 ml)
- 1 copa de vi blanc (100 ml)
- oli d'oliva
- sal
- 1 bitxo petit ("guindilla cayena") o un polsim de cayena en pols

Elaboració

- Tallar els calamars a rodanxes i posar-los escórrer en un colador perquè deixin anar tota l'aigua possible.
- En una paella amb un raig d'oli posar la ceba i els alls picats, i el pebrot tallat a trossos petits, i deixar-los fins que es comencin a daurar.
- Apujar el foc i posar els calamars, el conyac i el vi. Esperar uns minuts perquè s'evapori l'alcohol.
- Abaixar el foc i afegir el tomàquet, un polsim de sal i el bitxo.
- Deixar coure durant uns 20 minuts fins que els calamars estiguin tous i la salsa s'hagi reduït i espessit.

També es pot fer amb sépia, calamarcets o amb pop cuit.
Com a acompanyament es poden posar dues patates tallades a trossos petits al principi.
Es pot servir amb arròs blanc.


Aquesta recepta està adaptada del blog: Divina Cocina (https://www.divinacocina.es/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada