COCA DE SAMFAINA, BURRATA I ALFÀBREGA

Ingredients

Per la samfaina:
- 1 o 2 cebes
- 2 alls
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 albergínia
- 1 carabassó
- 4 tomàquets triturats
- sal i pebre
- oli d'oliva
- 1 fulla de llorer
- nou moscada

Per a la coca:
- 250 g de farina
- oli d’oliva verge extra
- 120 g d’aigua

Per a la picada d’alfàbrega:
- ½ manat d’alfàbrega
- 50 g de parmesà o grana padano ratllat
- 40 g d’ametlles torrades i pelades
- oli d’oliva suau

- 2 burrates
- sal i pebre


Elaboració

- Fer la samfaina tal com s'explica a la recepta específica.

- Per a la coca: en un bol fer la massa barrejant la farina amb una mica de sal, 60 g d’oli d’oliva i 120 g d’aigua. Pastar-ho fins que no s’enganxi a les parets i quedi una massa elàstica, llisa i fina.
Posar la massa en una safata untada amb oli d’oliva i estirar-la amb els dits perquè quedi fina. Punxar-la amb una forquilla, pintar-la amb oli d’oliva i coure-la al forn a 180 ºC durant 20 min. 
Posar la samfaina per sobre i enfornar 20 min més.

- Per a la picada d’alfàbrega: posar les fulles d’alfàbrega en un got batedor amb el formatge i les ametlles. Cobrir-ho amb oli d’oliva suau i triturar-ho fins que quedi una salsa homogènia. 

- Treure la coca del forn, repartir la picada d’alfàbrega per sobre i la burrata tallada a trossos. Salpebrar-la i servir-la.


Aquesta recepta està adaptada de la revista de receptes Cuina (https://www.cuina.cat/).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada