FLAM

Ingredients per 4 o 6 persones

- 3 ous
- 75 g de sucre
- 400 mL de nata líquida
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- canyella en pols

pel caramel:
- 4 cullerades de sucre
- 3 cullerades d'aigua
- 1 cullerada de suc de llimona

Sense nata líquida:
4 ous
500 mL de llet
100 g de sucre

Elaboració

Fer el caramel:
- En un caçó posar el sucre i a sobre l'aigua, i sense barrejar, escalfar a foc mig. Anar girant el caçó a mida que el sucre es dissol i agafa color. Quan s'hagi dissolt tot i el caramel tingui un color lleugerament daurat, posar unes gotes de suc de llimona, moure una mica i treure-ho del foc.
- Posar el caramel en els motlles i deixar refredar.

- En un bol batre els ous amb les varetes. Posar el sucre i remenar fins que es desfaci. Afegir la nata líquida, l'extracte de vainilla i un polsim de canyella i remenar una mica més.
- Disposar la barreja ens els motlles amb el caramel.
- Posar els motlles tapats amb paper d'alumini en una safata de vidre amb fins la meitat per fer el bany maria.
-  Posar al forn durant 1 hora a 180 C dalt i baix.
- Deixar refredar i posar-los a la nevera durant 6 hores.

Si es vol coure al microones:
- Caramelitzar un motlle de vidre d'1 L i deixar refredar.
- Posar la barreja en el motlle i posar-ho al microones a potencia mitja (uns 400 watts) durant 10 minuts.
- Per saber si està fet del tot, punxar-lo amb un pal de brotxeta (ha de sortir net).
- Si encara no està fet, posar 2 minuts més vigilat que no bulli. Si bull abaixar la potència.
- Deixar refredar i posar-lo durant 6 hores a la nevera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada