ALBERGÍNIES MARINADES

Ingredients per 4 persones

- 2 albergínies
- 1 all
- 1 tros petit de gingebre fresc
- 1 cullerada de suc de llima
- 1 cullerada d'alfàbrega fresca picada
- 1 cullerada de menta fresca picada
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 1/2 culleradeta sucre
- pebre negre
- formatge ratllat o iogurt grec (opcional)

Elaboració

- Tallar les albergínies a rodanxes d'1 cm i posar-les durant uns 30 min. en un bol amb aigua i sal. Posar un plat o algun pes a sobre perquè quedin submergides.
- Escalfar el forn dalt i baix a 180 ºC.
- Posar oli en una safata de forn i disposar les albergínies en una sola capa. Deixar durant 10-15 minuts, girar-les i deixar 10-15 minuts més fins que quedin toves i una mica torrades. Treure-les i deixar-les atemperar.
- Preparar la marinada barrejant en un bol l'oli, el suc de llima, l'all i el gingebre tallats a trossos suficientment grans per poder-los treure, el sucre, la menta i l'alfàbrega.
- Posar les albergínies en una safata i afegir la marinada mirant vigilant que quedin totes ben cobertes. Tapar-les amb paper film i posar-les a la nevera durant 3 hores (o millor d'un dia per l'altre).
- Treure-les mitja hora abans de servir-les amb formatge ratllat o iogurt grec amanit amb menta o anet per sobre.

Aquesta recepta està adaptada del blog: El Comidista (https://elcomidista.elpais.com/).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada