CARN ESTOFADA AMB PATATES I HERBES AROMÀTIQUES

 Ingredients per 4 persones

- 750 g de carn de vedella a trossos, per estofar
- 1 ceba grossa o 2 de petites
- 1 tomàquet madur mitjà
- 1 cabeça d’alls petita
- 1 fulla de llorer
- grans de pebre negre
- 1 clavell d’espècia
- ¼ de canonet de canyella
- 1 gotet de vi negre o de conyac
- 1 kg de patates
- oli d’oliva
- brou de pollastre o aigua

Per a la picada:
50 g d’ametlles torrades sense pela
un pessic de nou moscada


Elaboració

- En una cassola a foc fort amb un bon raig d'oli, daurar els trossos de carn salpebrats i enfarinats.
- Un cop fets, posar el vi i deixar-ho reduir durant un parell de minuts.
- Abaixar el foc i afegir la ceba i el tomàquet, tallats en quatre trossos, la fulla de llorer, el clavell d’espècia, els grans de pebre negre, els alls i el canonet de canyella. Cobrir-ho amb el brou de pollastre o amb aigua i un cop arrenqui el bull, deixar-ho coure a foc suau durant un hora o una hora i mitja.
- Tallar les patates. És important no fer el tall net a les patates perquè deixin anar el midó i s’espesseixi el brou de l’estofat.
- Afegir les patates a la cassola i deixar-ho coure tot durant 30 min més, fins que estiguin cuites.
- Fer una picada amb les ametlles i un pessic de nou moscada i afegir-la al final de la cocció. Remenar-ho bé i corregir-ho de sal.


Aquesta recepta està adaptada del blog: Cuina.cat (www.cuina,cat).


Versió robot:
http://recetascuisinecompanion.es/estofado-de-ternera/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada