ESCUDELLA I CARN D'OLLA

 Ingredients per 6 persones

- 2-3 patates
- 1/4 de col
- 1 rama d’api
- 1 nap
- 1 xirivia
- 3 pastanagues 
- 1 porro
- 100 g de cigrons

- 1 botifarra blanca
- 1 botifarra negra
- 1 tros de pollastre amb ós (contra-cuixa)
- 1 os de pernil petit o ós salat
- 1 os de vedella petit
- 100 g de porc (cansalada o un altre trosset similar)

- aigua
- 150-200g de pasta de sopa

ingredients per la pilota:
- 250 g de carn de vedella picada
- 250 g de carn de porc picada
- 1 all trinxat
- 1 ou
- julivert trinxat
- sal i pebre
- farina de galeta o molla de pa


Elaboració

- En una olla amb aigua freda posar totes les carns, menys les botifarres i la carn de pilota i deixar-ho bullir durant 1 hora. A l'inici posar el foc més fort i anar traient les impureses.
- Afegir els cigrons i deixar-ho una altra hora.
- Afegir totes les verdures menys les patates i deixar una altra hora.
- Mentrestant formar 4 pilotes: barrejar tots els ingredients de la pilota i treballar-los una estona fins que quedin ben lligats i donar la forma.
- Afegir les patates tallades a trossos, les botifarres, la pilota enfarinada i una mica de sal, i deixar-ho coure mitja hora més.
- Quan tot estigui cuit, separar el brou i fer-hi bullir la pasta.

Servir primer la sopa i després la carn d'olla (es pot separar la carn i tallar les hortalisses, la pilota i les botifarres).
La carn d'olla es pot passar per la paella amb un raig d'oli i un all picat.


Aquesta recepta està adaptada del blog: Barcelonaturisme.com (https://www.barcelonaturisme.com/wv3/ca/page/148/cuina-catalana.html).


Versió robot:
https://thermomix-girona.es/pilar-serra/general/escudella-i-carn-dolla/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada