Ingredients per 4 persones
- 320 g d'arròs bomba
- peix per a brou
- 16 gambes grans
- 1 ceba mitjana
- 1 tomàquet
- 3 alls
- oli d'oliva
- peix per a brou
- 16 gambes grans
- 1 ceba mitjana
- 1 tomàquet
- 3 alls
- oli d'oliva
- vi blanc
- sal
Elaboració
Brou
- Treure els caps de les gambes i reservar les cues pelades.
- En una cassola a foc mig amb un raig d'oli daurar bé els caps picant-los, i quan estiguin fets afegir la ceba picada i els alls fins que agafin color.
- Afegir el tomàquet i deixar coure 5 minuts.
- Pujar el foc i posar el vi blanc i, quan s'hagi evaporat, posar el peix i cobrir amb aigua. Quan bulli baixar el foc i el deixar coure entre 20 i 30 minuts. Rectificar de sal.
Arròs
- En una cassola a foc fort posar l'arròs i donar uns tombs fins que comenci a daurar-se. Afegir una mica de brou sense deixar de moure l'arròs. Conforme va xuclant el brou i sense parar a de remoure anar afegint més brou fins a aconseguir la textura desitjada (ha de quedar caldós). Tardarà uns 15-18 minuts. Deixar reposar 3 minuts.
Gambes
En una paella i amb molt poc oli daurar les cues pels 2 costats.
Muntatge del plat
En un plat individual col·locar unes cullerades d'arròs i les gambes damunt.
Aquest plat també es pot fer amb fideus fins.
Aquesta recepta està adaptada del blog: Espai del peix (https://espaidelpeix.org/)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada