FALAFETLS EXPRÉS AMB SALSA TZATZIKI

Ingredients per 4 persones

Falafels
- 400 g de cigrons cuits
- 1/2 ceba
- 1 culleradeta de comí
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- un polsim de pebre negre
- 1/2 culleradeta d'all en pols
- 4 cullerades molt plenes de farina
- oli d'oliva

Salsa tzatziki
- 1/2 all (també pot ser un polsim d'all en pols)
- fulles de menta
- rajolí de suc de llimona
- 1/2 cogombre (o bé 2 cogombrets en vinagre)
- 1 iogurt grec (o normal)
- oli d'oliva
- sal i pebre

Elaboració

Falafels
- Escórrer bé els cigrons i posar-los en un bol. Aixafar-los amb una forquilla.
- Afegir la ceba picada molt petita i barrejar.
- Afegir les 4 espècies i barrejar.
- Afegir la farina i barrejar molt bé fins que quedi una massa espessa. Si no es posa prou farina, es poden desfer al fregir-los. S'ha de treballar una estona fins que queda  ben lligada.
- Fer boletes i anar-les fregint en oli abundant.

Salsa tzatziki
- En un bol barrejar tots els ingredients: l'all picat, les fulles menta picades, el cogombre tallat a daus petits o ratllat, el iogurt, un raig d'oli i un polsim de sal i pebre.

Com que el cogombre té molta aigua i pot fer que la salsa quedi massa aigualida:
- Si es talla a daus, després s'han salar i deixar reposar durant 10 minuts perquè treguin l'excés d'aigua.
- Si es ratlla, després s'ha de posar sobre un drap net i anar prement amb força per anar traient l'aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada