BACALLÀ CONFITAT AMB OLI I FARIGOLA

Ingredients per 4 persones

- 4 talls de llom de bacallà dessalat
- oli de girasol
- oli d’oliva
- 1 all
- farigola fresca
- farigola seca
- sal i pebre
- canyella en pols
- 2 patates
- 1 polsim de tomàquet en pols

Elaboració

- Obrir el forn dalt i baix a 200 ºC.
- Pelar i tallar les patates a rodanxes d’1 cm. Posar-les en una safata al forn amb una mica d’oli d’oliva, sal i pebre durant 30 minuts .
- Abaixar el forn a 180 ºC i treure les patates. Empolsar-les amb la canyella, tapar-les amb paper d’alumini i tornar-les a posar al forn durant 30 minuts més.
- Confitar el bacallà: en un caçó posar a coure uns 150 mL oli d’oliva (per cobrir el bacallà després), unes franques de farigola seca i el gra d'all. Quan l'all s'hagi enrossit, treure'l, abaixar el foc i posar el bacallà ben sec (eixugat amb un paper de cuina) amb la pell cap baix. Deixar-ho coure durant uns 10 minuts. Treure'l i escórrer-lo bé.
- Muntar el plats posant unes rodanxes de patata, el bacallà confitat a sobre i adornat amb una mica de farigola fresca i tomàquet en pols.

Per altres receptes el bacallà confitat també es pot acompanyar amb escalivada, patates, bolets saltejats, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada