ROSES DE PASTA DE FULL I POMA

Ingredients

- 1 làmina de pasta de full quadrada
- 1 llimona
- 1 poma vermella grossa o 2 petites
- 2 cullerades melmelada d'albercoc, maduixa, etc.
- canyella en pols
- farina
- sucre llustre
- aigua

Elaboració

- En un bol amb uns 250 mL d'aigua esprémer el suc de la llimona.
- Rentar la poma i sense pelar, tallar-la per la meitat i treure els cors.
- Tallar les meitats a rodanxes primes i posar-les en el bol amb aigua.
- Posar el bol al microones durant 3 o 4 minuts perquè les rodanxes de mitja poma s'estovin i es puguin doblegar sense trencar-se. Un cop estovades, treure-les de l'aigua i deixar-les eixugar sobre paper de cuina.
- Obrir el forn dalt i baix a 180 ºC.
- Posar un polsim de farina sobre el marbre i posar la pasta de full. Posar a sobre un polsim de farina i passar el corró perquè quedi més estirada.
- Tallar 6 tires de pasta de full en horitzontal que correspondran a 6 roses: primer tallar-la per la meitat i després tallar cada meitat en 3 tires.
- En un bol posar la melmelada i una o dues cullerades d'aigua. Barrejar bé fins a aconseguir una melmelada una mica més líquida (però no gaire) perquè es pugui escampar bé.
- Sobre cadascuna de les tires de pasta de full escampar només una mica d'aquesta melmelada i a sobre posar les mitges rodanxes de poma: en la meitat superior anat posant a lo llarg les rodanxes de mitja poma de manera que el costat de la pell quedi cap a dalt.
- Doblegar la meitat inferior cap a dalt de manera que cobreixi un tros de les rodanxes de poma.
- Enrotllar cadascuna de les tires doblegades i anar formant les roses.
- Posar cada rosa en un motlle de magdalenes i posar-les en una safata al forn durant 35-40 minuts fins que la pasta de full quedi ben daurada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada