MUG CAKE DE IOGURT GREC

Ingredients

- 2 cullerades d'oli d'oliva suau (12 g)
- 1/2 iogurt grec (60 g)
- 1 ou mitjà
- 2 cullerades de sucre (20 g)
- 2 cullerades de farina
- 1/2 culleradeta de llevat químic
- 1/2 culleradeta o menys d'extracte de vainilla (opcional)

Elaboració

- En un bol posar l'ou, el iogurt i el sucre i batre'l molt bé fins que surtin bombolletes.
- Afegir l'extracte de vainilla i barrejar.
- Afegir l'oli i barrejar.
- I per últim posar la farina i el llevat i barrejar molt bé fins que quedi una massa ben homogènia.
- Posar la barreja en una tassa o mug. S'ha d'omplir una mica més de la meitat. Si s'omple més, al augmentar de volum durant la cocció, pot ser que vessi.
- Posar la tassa al microones però en un costat i coure a màxima potència durant 3,5 minuts. A mitja cocció parar i girar la tassa perquè es cogui de manera uniforme. Per saber que està fet, punxar el coc amb un escuradents fins al fons i si surt net és que està cuit del tot. Si no està fet, coure durant intervals de 30 segons.
- A sobre es poden posar trossos xocolata negra que, amb l'escalfor, es desfaran.
- Deixar reposar durant 5 minuts.

S'ha de menjar de seguida, ja que amb el temps s'asseca.


Aquesta recepta està adaptada del blog: Gastronomía & Cía (https://gastronomiaycia.republica.com/).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada