MESURES I EQUIVALÈNCIES DE TASSES, GOTS I CULLERES

Equivalència de volums en recipients:

Bol = 1 tassa d'esmorzar = 250 mL
Tassa = 1 tassa de les de te = 150 mL
Tasseta = 1 tassa de les de cafè = 100 mL
Cullerada = 1 cullerada de les soperes = 15 mL
Culleradeta = 1 cullerada de les de postres = 5 mL
Culleradeta de moca = 1 culleradeta de les utilitzades per al cafè
Got = 1 got dels d'aigua = 200 cc = 200 mL
Gotet = 1 got dels de vi = 100 cc = 100 mL
Copeta o got de licor = 50 mL = mig decilitre = 4 cullerades soperes


Equivalències de pes i volum per a alguns ingredients habituals:

Mantega: 1/2 tassa = 115 g
Pa ratllat: 1 tassa = 90 g
Formatge dur: 1 tassa = 100 g
Formatge tou: 1 tassa = 55 g
Fruita seca: 1/2 tassa = 110 g
Nous: 1 tassa = 150 g
Nous picades: 1 tassa = 115 g
Arròs cru: 1/2 tassa = 115 g
Sucre: 1/2 tassa = 115 g

Temps de cocció en minuts dels aliments més habituals:

Arròs 20
Pasta seca 10/15
Pasta fresca 2/8
Llenties 45
Mongetes / Cigrons 90
Brou de carn 90
Brou de peix 15/20
Patates 15
Mongetes verdes 15
Pèsols / espàrrecs 15
Pastanagues 25
Bledes / Espinacs 5/10
Carxofes 20
Ous durs 10
Ous mollet 5
Ous passats per aigua 3
Rostits de Carn:
   - peces grans 30/40 per kg. de pes
   - porc (peces grans) 60 per kg. de pes
Peixos (sencers) 15 per kg. de pes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada