MUG CAKE DE VAINILLA

Ingredients per 1 persona

- 30 g de mantega
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 1 ou mitjà
- 2 cullerades de sucre
- 1 cullerada de llet
- 4 cullerades de farina
- 1/2 culleradeta de llevat químic
- sucre glas per decorar (opcional)

Elaboració

- Posar la mantega en un bol i fondre-la al microones durant 30 segons.
- En un altre bol posar l'ou i el sucre i batre'l molt bé fins que surtin bombolletes.
- Afegir l'extracte de vainilla i barrejar.
- Afegir la llet i barrejar.
- Posar la mantega i barrejar.
- I per últim posar la farina i el llevat i barrejar molt bé fins que quedi una massa ben homogènia.
- Posar la barreja en una tassa o mug. S'ha d'omplir una mica més de la meitat. Si s'omple més, al augmentar de volum durant la cocció, pot ser que vessi.
- Posar la tassa al microones però en un costat i coure a màxima potència durant 2,5 minuts. A mitja cocció parar i girar la tassa perquè es cogui de manera uniforme. Per saber que està fet, punxar el coc amb un escuradents fins al fons i si surt net és que està cuit del tot. Si no està fet, coure durant intervals de 30 segons.
- Deixar reposar durant 5 minuts.
- Posar el sucre glas per sobre.

S'ha de menjar de seguida, ja que amb el temps s'asseca.
Es poden posar trossos de plàtan, poma, xocolata negra, etc.


Aquesta recepta està adaptada del blog: Todos a comer (https://www.todosacomer.net/).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada